Bahana Selfie, Diugut Sebar Gambar Bogel!

4:55:00 pm


-Sumber fb : Eyda Khalisya

Menggunakan nama akaun “Zuraini Lavender Kamarudin”, individu ini didapati menggugut mangsa dengan mendakwa dia adalah pembuat gambar bogel. Dipercayai akaun tersebut adalah fake account.

Mangsa terkejut lalu memaki hamun individu terbabit. Namun, individu itu enggan peduli dan tetap mahu menyebarkan gambar tidak senonoh mangsa yang telah diedit. Meskipun mangsa telah membuat laporan polis, individu itu langsung tidak gentar dan meminta mangsa mengikut syaratnya jika mahu selamat.











Sebenarnya kes ini dah banyak kali terjadi. Tapi masih lagi berlaku dalam kalangan orang muda sekarang. Harap dengan kes ini semua orang perlu mengambil iktibar agar tidak berkongsi gambar anda sesuka hati.


You Might Also Like

2 ngomen

  1. seramnya lahai benda macam ni. sebab tu kita takleh nak percaya orang sangat. dulu pernah baca satu beauty shop yg jual bust cream, mintak gambar boobies cust konon nak tengok macam mana size -_- gilo ka apa. pompuan pun tak tentu lagi boleh percaya skrg. hurmmm

    btw singgah sini sambil klik nuffnang awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn mommy! scary lah zaman sekarang, hishh apa lah dorang ni. macam takde kerja lain nak buat. thank you mommy klik nuffnang kita :D

      Delete

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yg lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali.

Popular Posts

Blog Archive